Istinom i čašću kroz svet informacija i komunikacija

0
23

U planu je otvaranje našeg televizijskog programa. U to ću uložiti maksimalan napor, kao i u to da u informatinom programu televizije koju pokrećemo vratimo sve ono što smo nekako u Srbiji izgubili i što se vremenom pretvorilo u svoju suprotnost: novinarksu etiku, žeđ za istinom, kulturu u komunikaciji, poštovanje sagovornika u duelu, zaštitu izvora informacija, objektivno izveštavanje i neobaziranje na etiketu „zabranjena tema.“

Kao i svaku kuću, i našu ćemo podizati na zdravim i ispravnim temeljima, da bi mogla da traje i ima visoku vrednost. Informativni program FKD TV moraju da stvaraju i sačinjavaju ljudi sa visokim moralnim vrednostima, karakterom, stavom i hrabrošću, jer u redakciji naše televizije neće postojati “zabranjene teme”, osim ako se kose sa moralom, zakonom, novinarskom etikom i domaćim vaspitanjem.

Timski rad i zajedništvo, nesebičnost u pomaganju i podeli posla ali i priznanja se podrazumevaju u budućem radu, gde će podjednako da se cene rezultati na profesionalnom polju, kao i u sferi odnosa među ljudima. Postulati profesije i zanatski deo posla se podrazumevaju, te saradnike nećemo tražiti samo među školovanim kadrom već i među talentovanim i sposobnim ljudima koji nam priđu sopstvenom voljom i entuzijazmom.

Novinarstvo se i dalje razvija, raste i poprima nove forme izveštavanja i praćenja događaja, te su i novinari u stalnoj potrebi učenja, saznavanja i usavršavanja, dok im jedina konstanta ostaje poštovanje postulata profesije i novinarska etika kao temelj.

Nezavisnost i objektivnost su pojmovi koji se ne dovode u pitanje u budućem radu Informativne redakcije FKD TV, i svako ko sebe prepozna u ovim redovima i smatra da može doprineti sopstvenim umećem, talentom i radom – dobrodošao je da pokaže i dokaže svoju vrednost.

rukovodilac sektora: Radomir Počuča

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име