Socijalni sektor na otvaranju subotičkog ogranka Fondacije Kapetan Dragan

0
30

Ispred socijalnog sektora Fondacije Kapetan Dragan,

predstavila se i jedna veoma bitna dama, dugogodišnji saradnik Fonda Kapetan Dragan– Gospođa Ranka Vučković.

Žena- zmaj, borac i pedagog u svakom smislu te reči.

Ceo svoj život je posvetila borbi za pomoć onima koji se nađu u nevolji ( naizgled bezizlaznoj situaciji ).

“Veliko je zadovoljstvo biti ovde, među prijateljima, s obzirom na to da svi znamo da je Subotica multietnički sastavljena i zbog te činjenice možemo da budemo samo ponosniji i zahvalniji na prilici da se ogranak Fondacije Kapetan Dragan, posle Beograda, otvara baš ovde kod vas. Smatramo da je veoma bitno poslati našu poruku jer čak ni u Srbiji, o temama koje Fondacija nastoji da predoči, niko ne priča. Današnje društvo se oslanja na civilni sektor, nevladine organizacije ili udruženja koja predstavljaju saradnike državnih organa. Fondacija Kapetan Dragan pomaže zajednici u unapređivanju položaja marginalizovanih grupa i pojedinaca. Socijalni sektor Fondacije Kapetan Dragan pruža pomoć i podršku obespravljenim i ugroženim Srbima koji su lišeni slobode, po zatvorskim kazamatima hrvatske, zemljama regiona kao i širom sveta ito isključivo zbog toga što su rođeni kao Srbi te su najpogodniji za proganjanje, osuđivanje i presuđivanje na višedecenijske kazne bez ijednog proverljivog dokaza kao i njihovim porodicama u borbi za pravdu i opstanak.

Podstaknuti saznanjima o nepravdi koja je zadesila naše ljude u hrvatskoj i okruženju, čak i nakon rata koji se očigledno nikada i nije završio ito na nacionalnoj osnovi, Fondacija Kapetan Dragan, posle tri decenije od osnivanja,nastavlja svoju delatnost ali ovog puta kao pomoć Srbima koji su zarobljeni i za koje Srbija i ne zna jer ne žive na našoj teritoriji.

Socijalni sektor Fondacije Kapetan Dragan računa na aktiviste, prijatelje, donatore kao i na sve ljude dobre volje, koji bi svojim vremenom i resursima pomagali naše ljude u nevolji! Postanite deo našeg tima jer mi smo njihov glas na slobodi!!!

Unapred vam zahvaljujemo u ime Socijalnog sektora Fondacije Kapetan Dragan”.

Autor: Gazibara Divna

https://www.youtube.com/watch?v=Wg1kqClxLZI&feature=emb_title

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име