U Hrvatskoj još jedno hapšenje zbog “NAVODNOG” zločina na Ovčari 1991.

0
106

Hrvatska policija saopštila je danas da je u Negoslavcima uhapsila još jednog državljanina Hrvatske (46) zbog sumnje da je učestvovao u ratnom zločinu nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i civilima na Ovčari. 

Policija ga sumnjiči da je 20. novembra 1991, tada kao 17-godišnjak, zajedno s ranije uhapšenom dvojicom sumeštana i drugim pripadnicima srpskih paravojnih formacija, u prostoru hangara na Poljoprivrednom dobru “Ovčara” kraj Vukovara učestvovao u grubom fizičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika i manjeg broja civila dovezenih iz bolnice u Vukovaru.

Muškarac je uhapšen u utorak, a posle kriminalističkog istraživanja biće predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske i prijavljen osječkom tužilaštvu.

U Negoslavcima je pre oko mesec dana privedeno devet osoba, a dvojici od njih određen je jednomesečni istražni zatvor zbog sumnje da su kao pripadnici srpskih paravojnih snaga učestvovali u u tzv. špaliru smrti kroz koji su prolazili zarobljeni vukovarski branitelji i civili.

Predsednik Saveza Srba iz regiona i narodni poslanik Miodrag Linta ocenio je kao sramno hapšenje Srba u selu Negoslavci pored Vukovara, kao i da to predstavlja smišljenu provokaciju Hrvatske i novi pritisak na Srbe.

“Očigledno je da je u pitanju brutalna demonstracija sile i zastrašivanje nevinih ljudi kako bi se preostali Srbi proterali sa svojih vekovnih ognjišta”, naveo je Linta u saopštenju i dodao da brojne činjenice pokazuju da nijedan od uhapšenih Srba nije počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na Ovčari

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име